Ρύθμιση Βάρους & Διατροφική Εκπαίδευση

 • Διατροφική εκπαίδευση

Μαθαίνουμε να κάνουμε του σωστούς συνδυασμούς τροφίμων, μαθαίνουμε τη λειτουργία του συστήματος πείνας – κορεσμού, να αναγνωρίζουμε τη συναισθηματική και την πραγματική μας πείνα κοκ.

 • Εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα

Κάθε άτομο έχει διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες, διαφορετικό μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας, διαφορετικές ενεργειακές δαπάνες και διαφορετικά προβλήματα υγείας (προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδη διαβήτη, κοιλιοκάκη, νεφροπάθεια, καρκίνο, ΙΦΝΕ κοκ). Συνεπώς, κάθε άνθρωπος δικαιούται το εξατομικευμένο στις δικές του απαιτήσεις πρόγραμμα διατροφής.

 • Εναλλακτικός τρόπος διατροφικών προγραμμάτων (ανάλογα τις ανάγκες)

Πολλές φορές ένα κλασικό διατροφικό πλάνο, δημιουργεί αισθήματα καταπίεσης και άγχους. Οι άνθρωποι που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο και διαφορετικό, είναι θετικοί στη νέα προσέγγιση η οποία γίνεται πάντα σε συνεργασία με το διαιτολόγο και τη συνεχή επίβλεψη της προόδου.

 • Εκμάθηση Λειτουργίας Κορεσμού

Ανακαλύψτε πώς να ακούτε το σώμα σας και να κατανοείτε πότε είστε πραγματικά πεινασμένοι ή χορτάτοι. Μαθαίνοντας τη λειτουργία του κορεσμού, μπορείτε να βελτιώσετε την σχέση σας με το φαγητό και να απολαύσετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

 • Διερεύνηση των Διατροφικών Σου Μοτίβων

Κάθε άνθρωπος έχει μοναδικά διατροφικά μοτίβα. Θα διερευνήσουμε μαζί τα δικά σας, αναγνωρίζοντας τυχόν εμπόδια ή συνήθειες που στέκονται στο δρόμο προς την υγεία και την ευεξία σας.

 • Ενσυνείδητη Διατροφή

Η ενσυνείδητη διατροφή δεν είναι απλά ένας τρόπος του πως να τρως, αλλά μια φιλοσοφία ζωής. Μάθετε πώς να επιλέγετε τροφές που τρέφουν όχι μόνο το σώμα σας αλλά και την ψυχή σας, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσετε μια πιο συνειδητή σχέση με το φαγητό.

Διατροφές ειδικού σκοπού & Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών

 • Παθολογικές Καταστάσεις

Κάθε παθολογική κατάσταση απαιτεί μια μοναδική και εξατομικευμένη προσέγγιση, με κύριο στόχο να μειώσουμε τα συμπτώματα και να ενισχύσουμε την ποιότητα της ζωής σας. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως δυσλιπιδαιμίες, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, προβλήματα του θυρεοειδούς όπως το σύνδρομο Hashimoto και διάφορες παθήσεις του πεπτικού συστήματος, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός διατροφικού πλάνου που σας ταιριάζει απόλυτα.

 • Εγκυμοσύνη και θηλασμό

Τόσο η εγκυμοσύνη όσο και ο θηλασμός αποτελούν μια περίοδο που χρειάζεται ισορροπημένη αλλά και προσεκτική διατροφή για την ομαλή έκβαση.

 • Παιδιά και εφήβους

Γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που έχει η οικογένεια στην διαμόρφωση των διατροφικών συμπεριφορών, πέρα από τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και των εφήβων, εκπαιδεύονται και οι γονείς για αλλαγή του τρόπου δράσης τους.

 • Παχυσαρκία

Το ταξίδι για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας γίνεται πάντα με τη σωστή στοχοθεσία, παρακίνηση και diet coaching. Στις περιπτώσεις παιδικής παχυσαρκίας αυτό πραγματοποιείται με την συνεργασία και την εκπαίδευση του γονέα.

 • Διατροφικές διαταραχές

Σημαντικό είναι να ξέρουμε ότι οι διατροφικές διαταραχές, χαρακτηρίζονται όχι μόνο από έντονη ενασχόληση με το σωματικό βάρος, το σχήμα του σώματος και τη διατροφή αλλά αποτελούν και εν δυνάμει θανατηφόρες ψυχιατρικές διαταραχές. Οι πιο γνωστές στο ευρύ κοινό διατροφικές διαταραχές είναι  η νευρογενής ανορεξία και νευρογενής βουλιμία. Παρόλα αυτά υπάρχουν και πολλές άλλες.

 • Vegan Διατροφή

Η vegan διατροφή είναι περισσότερο από μια επιλογή τρόπου ζωής - είναι ένας ολοκληρωμένος τρόπος που σέβεται τη ζωή και το περιβάλλον. Επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία θρεπτικών, πλούσιων και ισορροπημένων γευμάτων, που υποστηρίζουν την υγεία και την ευεξία σας. Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε τη vegan διατροφή για ηθικούς, περιβαλλοντικούς ή υγειονομικούς λόγους, είμαι εδώ για να σε καθοδηγήσω στην εξεύρεση των καλύτερων, πλήρως θρεπτικών επιλογών, διασφαλίζοντας ότι θα παίρνετε όλα όσα χρειάζεστε για μια υγιή ζωή.

 • Αθλητές

Η υπηρεσία αυτή συμπεριλαμβάνει διατροφή για αθλητές, πρωταθλητές και άτομα με έντονη φυσική δραστηριότητα.

Μετρήσεις & Ανάλυση

 • Μετρήσεις

Πραγματοποιείται μία φορά το μήνα ανάλυση της σύστασης σώματος, όπου βλέπουμε την αναλογία και την κατανομή του λίπους και της μυϊκής μάζας στο σώμα, τα επίπεδα ενυδάτωσης, το σπλαχνικό λίπος, την οστική μάζα, τη μεταβολική ηλικία, το βασικό μεταβολισμό και το δείκτη μάζας σώματος.

 • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού

Πραγματοποιείται μία φορά μέτρηση βασικού μεταβολισμού. Η μέθοδος έμμεσης θερμιδομετρίας, μας δίνει τη δυνατότητα για ακριβή μέτρηση των ενεργειακών δαπανών ηρεμίας, το οποίο πραγματοποιείται με τη χρήση μάσκας προσώπου σιλικόνης πολλαπλών χρήσεων είτε επιστόμιου και αντιβακτηριδιακού φίλτρου μιας χρήσης. Η μέτρηση αυτή αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατροφικής παρέμβασης που θα προκύψει, καθώς μας δείχνει την ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται έτσι ώστε ο οργανισμός να διατηρεί τις ζωτικές λειτουργίες. Τα αποτελέσματα αυτής της μέτρησης μας βοηθούν στην ανάπτυξη του ιδανικού διατροφικού προγράμματος για τη διαχείριση του βάρους.

 • Σωματομετρήσεις

Πραγματοποιείται μέτρηση της μέσης, γοφών, του στήθους κοκ όπου κρίνεται απαραίτητο, με τη χρήση απλής μεζούρας.

 • Διατροφογενετικά τεστ Genosophy Discover Yourself
Το γενετικό τεστ GENOSOPHY, ελέγχοντας πάνω από 125 γενετικούς τόπους, παρέχει πρακτικές πληροφορίες για τη διαμόρφωση του διαιτολογίου. Έτσι, μέσα από τεστ μπορούμε να μάθουμε για την προδιάθεση για παχυσαρκία και για τις τροποποιήσεις στο διαιτολόγιο που πρέπει να γίνουν εφόσον υπάρχει η προδιάθεση αυτή. Επίσης, παίρνουμε πληροφορίες σχετικά με το αν υπάρχουν μεγαλύτερες ή μικρότερες ανάγκες σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως και για τη διαφορετική απόκριση που μπορεί να έχει ο οργανισμός μας κατά την λήψη συμπληρωμάτων. Μέσα στο τεστ GENOSOPHY μπορούμε να δούμε ποια είναι ιδανική ώρα λήψης γευμάτων, πόσο γρήγορα ή αργά θα έχουμε αποτελέσματα ακολουθώντας μια δίαιτα, την κατανομή των μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος) και πολλά άλλα.

Συχνές ερωτήσεις

Τι να περιμένω στην πρώτη συνεδρία;
Στην πρώτη συνεδρία ξεκινάμε συμπληρώνοντας μαζί δύο ερωτηματολόγια πάνω στις διατροφικές διαταραχές και στη συνέχεια προχωράμε στη λήψη διατροφικού και ιατρικού ιστορικού. Συζητάμε για τις διατροφικές συμπεριφορές και γίνεται η πρώτη διατροφική εκπαίδευση (diet coaching). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν σωματομετρικές μετρήσεις. Μαζί σας θα πρέπει να κρατάτε πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις. Στην επόμενη συνεδρία γίνεται η ανάλυση και αξιολόγηση της σύστασης σώματος και συζητιούνται τυχόν απορίες γύρω από θέματα διατροφής και δημιουργείται νέο πρόγραμμα. Η πρώτη συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα, ενώ οι επόμενες 30 – 45 λεπτά
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κάνω λιπομέτρηση;
Για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την ανάλυση τη σύστασης σώματος θα πρέπει να έχουν τηρηθεί τα εξής κριτήρια: Να μην έχετε φάει ή πιεί τίποτα για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες πριν τη συνεδρία. Να μην έχετε καπνίσει για 2 ώρες Να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ για 12 ώρες Να μην έχετε γυμναστεί για 12 ώρες Να μην υπάρχουν μεταλλικά εμφυτεύματα στο σώμα ή μεταλλικά αξεσουάρ Και για τις γυναίκες να μην έχουν έμμηνο ρύση
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κάνω τη μέτρηση του βασικού μεταβολισμού;
Για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την μέτρηση του βασικού μεταβολισμού θα πρέπει να έχουν τηρηθεί τα εξής κριτήρια: Να μην έχετε φάει ή πιεί τίποτα για τουλάχιστον 3 με 4 ώρες πριν τη συνεδρία. Να μην έχετε καπνίσει για 2 ώρες Να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ για 12 ώρες Να μην έχετε γυμναστεί για 12 ώρες Και για τις γυναίκες να μην έχουν έμμηνο ρύση Σε περίπτωση λήψης συμπληρωμάτων διατροφής ή/και φαρμακευτικής αγωγής, θα πρέπει να συζητηθεί με τον επιστήμονα υγείας Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η μέτρηση αν υπάρχει πρόβλημα υγείας (όπως ίωση, κρυολόγημα)
Πόσο συχνές είναι οι συνεδρίες
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση με σκοπό, την καλύτερη αξιολόγηση και παρακίνηση του ατόμου και την γρήγορη επίλυση τυχόν προβληματισμών. Μετά το πέρας του μήνα, μαζί ορίζουμε τη συχνότητα των επόμενων συνεδριών.
Πρέπει να έρθω στη συνεδρία αν δεν έχω χάσει βάρος ή δεν έχω κάνει το πρόγραμμα;
Η μη τήρηση του προγράμματος είναι από τους συχνότερους λόγους αναβολής μίας συνεδρίας. Το άτομο θεωρεί ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καλύτερη, κάτι που δεν επιτυγχάνεται σε ποσοστό 90%, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται και να απομακρύνεται από το στόχο του. Αντιθέτως, η περίοδος της μη τήρησης των προγραμμάτων είναι μία καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε το τι μπορεί να σαμποτάρει την προσπάθεια και να βρούμε τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά με σκοπό να τα αντιμετωπίσετε. Εκεί κρύβεται και το μυστικό για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων βάρους και κατ’ επέκταση της υγείας. Επίσης, σκόπιμο είναι να τονιστεί ότι ο διαιτολόγος δεν είναι εκεί για να κρίνει το διαιτώμενο. Αντιθέτως, είναι εκεί για να τον βοηθήσει , να τον παρακινήσει και να τον προπονήσει για την αλλαγή.
Γίνονται συνεδρίες εξ’αποστάσεως;
Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως μέσω skype, viber, what’s up, τηλεφωνικά, email καθώς και μέσω των social media (instagram, facebook). Καλό είναι να σημειωθεί ότι οι εξ’ αποστάσεως συνεδρίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τη δια ζώσης καθώς το ποσοστό επιτυχίας είναι ισάξιο.