Οι χρυσοί κανόνες διατροφικής συμπεριφοράς

Ποικιλία τροφίμων:
Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε την πληθώρα θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα μας

Συχνά γεύματα:
Σκόπιμο είναι να τρώμε ανα 3 με 4 ωρες. Προσοχή, όχι γιατί θέλουμε να χάσουμε κιλά αλλά γιατί θέλουμε να εχουμε ευγλυκαιμία. Να μη δημιουργούνται αποτομα σκαμπανεβάσματα στη γλυκόζη μας καθώς αυτός θα ειναι και ο λόγος για τις λιγούρες που νιωθουμε ή τα υπερφαγικα επεισόδια που ίσως κάνουμε κοντά στο τέλος της ημέρας.

Σταθερές ώρες φαγητού:
Έτσι ώστε να ρυθμίσουμε το σύστημα πεινας – κορεσμού. Να έρχεται βιολογικά η ώρα μας για φαγητό

Νερό:
Η αξία του νερού είναι ευρέως γνωστή. Είναι αυτή η μικρή λέξη που έχουν όλοι βαρεθει να ακούν απο διαιτολογους και γιατρούς. Δεν πρεπει να εχεις διψασει για να πεις νερό. Μαθε κι αυτό–> οταν ξεκινας να νιώθεις τη διψα σου εχεις ΗΔΗ αφυδατωθεί.

Αργο μασημα τροφής:
Το σημα απο το στομάχι στον εγκέφαλο κανει να φτασει 20′. Αυτο σημαίνει οτι αν τρώμε γρήγορα θα καταναλωσουμε μεγαλη ποσότητα τροφής σε μικρο χρονικο διάστημα.

Mindfulness food meditation:
Πολυ σημαντικο να πραγματοποιείται ενας μικρος συνειδητός διατροφικος διαλογισμός λιγο πριν ξεκινήσουμε να τρώμε. Την ωρα του φαγητού κλείνουμε τηλεοραση, ραδιοφωνο και κινητο, χαλαρώνουμε, μυρίζουμε το φαγητό μας, σκεφτόμαστε τη διαδικασία παρασκευής του. Προσπαθούμε να φανταστούμε τη γεύση του και έπειτα κοβουμε την πρώτη μπουκιά και τρώμε ήρεμα και συνειδητά.